Care ar fi salariul potrivit pentru un programator frontend cu experiență de 5 ani?

Bună tuturor! Lucrez ca developer de aproximativ 5 ani și mă specializez în principal pe frontend (JavaScript/TypeScript, framework-uri actuale, arhitecturi microfrontend, etc.). Am experiență și cu backend plus DevOps în proiecte mari.

Am participat la 3 proiecte mari unde am lucrat la arhitectura aplicațiilor, îmbunătățiri de viteză, sisteme de design, monitorizare, rezolvarea problemelor în live și implementarea de funcții importante pentru business.

Vreau să înțeleg care ar fi nivelul de salariu net rezonabil în România pentru cineva cu background-ul meu în 2025 - fie la companii de outsourcing, fie la firme cu produs propriu.

Ce părere aveți despre intervalul corect de salarizare?

Mulțumesc mult pentru orice sfat!

Din experiența mea, cu 5 ani experiență și skilluri pe frontend + backend, poți cere 12-18k net în București. Faptul că te pricepi la arhitectură și microfrontenduri te scoate din mulțime - nu ești doar un developer obișnuit care scrie cod. La outsourcing vei lua 12-15k, dar la firmele cu produs propriu poți ajunge la 16-18k, mai ales dacă vor pe cineva pentru arhitectură. DevOps-ul și monitoring-ul îți adaugă încă 1-2k la ofertă - am văzut că se caută mult. Țintește companiile cu produs propriu dacă vrei să maximizezi banii.

cool thread! does it depend a lot on what tech you know? have you worked with react/angular or something else? did you try negotiating recently or just curious? your microfrontend experience should give you an edge over others.

salariile variaza mult, dar cu experienta ta e normal sa te astepti la 10-15k. in bucuresti, la firmele mari, poti sa ajungi la 18k - cererea e foarte mare acum!